اضطراب در جنوب آسیا به دلیل اقدام به کودتای رئیس جمهور آمریکا

[ad_1]

نگرانی ها در مورد جنوب شرقی آسیا در مورد اوباش فاشیستی تحریک شده توسط رئیس جمهور آمریكا ترامپ كه هفته گذشته به واشنگتن به پایتخت حمله كرد ابراز شده است. نظرات همچنین ابراز امیدواری برای “انتقال منظم قدرت” به رئیس جمهور منتخب جو بایدن و “گسترش نهایی دموکراسی” در ایالات متحده بود.

این عصبی بودن هیچ ارتباطی با وفاداری به دموکراسی ندارد. بایدن بیش از ترامپ “دموکراسی” نیست و او از امپریالیسم آمریکا و همان منافع طبقاتی بیرحمانه دفاع می کند.

رئیس جمهور دونالد ترامپ در جریان رویداد “Howdy Modi: Shared Dreams، Bright Futures” در استادیوم NRG روز یکشنبه 22 سپتامبر 2019 در هوستون با نارندرا مودی نخست وزیر هند دست داد. (عکس AP / مایکل ویک)

در سراسر منطقه ، طبقات حاکم در حال بحران سیاسی و اقتصادی هستند که با همه گیر شدن ویروس کرونا در جهان رو به گسترش است ، به سمت شکل های خودکامه دولت در می روند. آنها می ترسند که تلاش برای کودتا در ایالات متحده طبقه کارگر را در معرض فروپاشی دموکراسی بورژوازی قرار دهد ، نه تنها در مرکز سرمایه داری جهانی بلکه در کشورهای خود نیز.

نخبگان حاکم در جنوب آسیا از نظر اقتصادی و استراتژیک بسیار وابسته به امپریالیسم آمریکا هستند و بی ثباتی سیاسی در واشنگتن مستقیماً بر همه آنها تأثیر می گذارد.

نخست وزیر هند ، نارندرا مودی روز 7 ژانویه در توئیتی نوشت: “نگران اخبار آشوب و خشونت در واشنگتن. انتقال منظم و مسالمت آمیز قدرت باید ادامه یابد. روند دموکراتیک را نمی توان با اعتراضات غیرقانونی تضعیف کرد. “قابل توجه است که او کودتای فاشیستی را محکوم نکرد و حتی کلمه کودتا را نیز به کار نبرد.

بیانیه مودی منعکس کننده نگرانی های خاص در مورد پیامدهای حوادث واشنگتن در روابط هند با ایالات متحده است.

طی دو دهه گذشته ، دولت های هند روابط نظامی ، اقتصادی و سیاسی نزدیکتر با واشنگتن را توسعه داده اند. بورژوازی هند امیدوار است که همسویی استراتژیک آن با ایالات متحده باعث تقویت جاه طلبی های منطقه ای و جهانی خود در برابر چین رقیب شود.

این روابط به دلیل اهمیت اصلی هند در حمله استراتژیک و نظامی واشنگتن علیه پکن ، توسط ایالات متحده پیش رفته است. در جنگ علیه چین ، ایالات متحده باید مسیرهای دریایی را در اقیانوس هند مسدود کند ، که برای واردات انرژی و مواد خام چین حیاتی است.

روابط نزدیک ژئواستراتژیک با ایالات متحده از زمان دولت نخست وزیر مانگوهان سینگ ، که توسط دو حزب استالینیست در هند پشتیبانی می شد ، آغاز شد. تحت حکومت مودی ، هند به یک کشور خط مقدم تبدیل شد ، کاملاً در برنامه های نظامی واشنگتن ادغام شده بود. ترامپ در فوریه گذشته برای تقویت بیشتر این روابط از هند بازدید کرد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *